Wild Organic Lapland

I Lappland, i norra Sverige skapas en unik ost av naturliga råvaror från en av Europas sista vildmark. Med spännande, vilda smaker som tjäder-, ren- och älgkött kompletteras drycken eller maten med en upplevelse från norr.

En historisk produkt

Att röka ost är en gammal samisk teknik för att förlänga hållbarheten. Osten lades till tork på en hylla av björkkvistar inne i kåtan. Där fick den ligga tills den var lagom rökt. Renmjölkningen upphörde kring sekelskiftet 18-1900-talet.

Vår ost är en modern form av gamla traditioner med influenser från Georgien där man fortfarande röker ost flitigt.

En genuin del av Lappland

Osten framställs av naturliga råvaror som ostlöpe, syrakultur och havssalt helt utan onödiga tillsatser. Den rökta smaken kommer av glasbjörk från de lapplänska vidderna.

Välkommen

Mejeriet ligger i Åsele, södra Lappland (Google maps), där vi har en butik och restaurang som serverar en rad olika kött- och fiskrätter för dig att njuta av. Har du inte möjlighet att besöka oss och uppleva denna unika produkt kan du enkelt beställa från vår webbutik. Förutom ost finns också kött, sylt, knivar, hantverk och renskinn, allt från Lappland.

En prisad smakupplevelse

Vår rökta fläta ”LAPPLANDS SULGUNI ” har vunnit guldmedalj i SM-Mathantverk 2016. I Februari 2019 vann den brons på ostfestivalen.

Vi fick även särskilt omnämnande som dagens leverantör på matmässan i Skellefteå Februari 2017.